14 Eylül 2011 Çarşamba

BU SEZON

Bu sene 2.5 dönümlük bahçeye toprağın azot oranın yükseltmek için bakla, ve çok bakım gerektirmeyen biberiye, hardal, sarı kantaron ve bulabildiğimiz diğer şifalı otları dikmek istiyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz 2.5 dönümlük arazinin sağ tarafında ceviz ağaçları ekilidir. Bize henüz nasip olmadı ama yoldan geçenler bolca ceviz yediler diye umuyoruz:)))


 


Sefaköy Bir Umut Derneği'nden bir arkadaşımızın Avcılar'da bahçeli bir eve taşınması ile birlikte bazı tohumları onun bahçesinde çimlendirmeye başladık...Devamlı göz önünde ve sulamanın daha kolay olacağını düşünerek ....2011 sonbaharında dereotu, maydanoz, havuç, kara lahana, kırmızı lahana, kişniş ektik.


Henüz depo ayarlayamadık, depo işini çözdüğümüzde yağmur sularını toplayıp sulama yapacağız. Tohumları hem direk toprağa ektik hem de yumurta viyollerinde tohumlarımızı çimlendirmeye bıraktık...


Bir arkadaşımızın evine ve kuyusuna yakın diğer bir bahçemiz de bu aşağıda gördüğünüz bahçe. Etrafını çitle çevirdiğimizde ekim dikim çalışmalarımıza başlayacağız. İki tarafı yola bakıyor.


Bir tarafında çalı, dalların biriktiği "kompost" alanımız var. Kompostu başlatmak için teli beklemedik. Hem malç için hem de kompost için bu yığını kullanacağız.


Diğer bir cephesinde bir evin ve bahçesinin duvarı var... Bu duvarı komşularımız ile konuşarak sarmaşık türü yenilebilir bitkiler ekmek istiyoruz, mesela pasiflora, yasemin olabilir...


Uzun süredir işlenmediği için toprak çok sert ve kalitesiz...Ama umudumuzu hiç kırmıyor. Bizim için birçok konuda olduğu gibi toprak kalitesi kısıtlayıcı bir unsur olarak görülmüyor. Genciz güzeliz!


Birde gelen geçen çöp atmış...Onları da temizlemeye başladık.


Giriş kapısını yukarda gördüğünüz fotoğraftaki durduğumuz noktadan yapmak istiyoruz. Sağ tarafında bir incir ağacı var, fotoğrafta görünmüyor. Fotoğrafta görünen uzaktaki büyük ağacın altına bir çardak yapmak istiyoruz, ordan manzara çok güzel:) Küçük Çekmece gölüne bakıyor... Kapıdan kıvrıla kıvrıla ilerleyen bir patika ile bu çardağa ulaşacağız.


İşte önüne çardak yapacağımız ağaç bu... Atına yapmayacağız çünkü kışın yaprak dökmüyor. Üstüne kışın yaprak döken bir asma sararız diye düşündük. Mesela Karadeniz'in mis kokulu üzümü olabilir, aslında hiç bir üzüm türüne karşı değiliz. Arkamızı kapatacak bu ağaç, üstümüzü değil:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder